Taurine

Ambalaj: 300 g – indisponibil

Preț nou: 200 L
250 L

PREZENTARE PRODUS

Taurina este un aminoacid. Este cunoscut mai ales din bauturile energizante; datorita numelui s-a raspandit si zvonul conform caruia ar fi extrasa din testicule de taur. Dar este fals. Taurina este un aminoacid beta, spre deosebire de marea majoritate a aminoacizilor, care sunt aminoacizi alfa. Asta inseamna ca structura de baza a taurinei este diferita fata de cea a celorlati aminoacizi, de aceea se gaseste in mare parte numai sub forma libera si nu este implicata in sinteza proteinelor. Taurina este si unul din cei trei aminoacizi care contin sulf, ceilalti doi fiind metionina si cisteina. Partea sulfuroasa a taurinei este cea care ii da proprietati antioxidante.

Taurina are unele functii importante in organism, precum secretia bilei, protectie antioxidanta, reglare osmotica, stabilitate a membranelor celulare si reglarea contractiilor musculare.

In Japonia, taurina este utilizata in tratamentul ischemiei cardiace si al unor tipuri de aritmii cardiace. Terapia cu taurina a fost utilizata cu succes in tratamentul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca congestiva. In plus, este benefica in hipertensiune si in reducerea nivelelor crescute de colesterol.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Porție = ½ măsură = 3 gr.:

INGREDIENTE UTILIZATE

Taurina. Produsul poate conține urme de soia și nuci.

MOD DE ADMINISTRARE

Se amestecă 3 grame (1/2 măsură) cu 100-150 ml. apă sau suc. În zilele de antrenament, luați o singură porție cu 15 minute înainte de antrenament.

×

TOP